COACHING IN TRANSAKCIONALNO SVETOVANJE - Za doseganje poslovnih in osebnih ciljev

Coaching je način za okrepitev spretnosti in znanja s katerimi se dosega spremembe. Na voljo smo tistim, ki si želijo sprememb, tako osebno (in osebnostno) kot tudi poslovno. 

Do tiste točke, ko naše stranke ugotovijo, da si želijo coaching in Transakcionalno svetovanje, so jih pripeljali izzivi in krizne situacije, ki jih z dosedanjim znanjem in izkušnjami niso najbolje speljali.

Odločitev za coaching je korak v pravo smer – je korak do znanj in veščin kako lahko izzive in probleme rešujete drugače, bolj uspešno in bolj lahkotno.

Zakaj coaching in Transakcionalno svetovanje?

Pričakovanja naših klientov so večplastna. Obsegajo vse, od konkretnih »standardnih« situacij v poslovnem svetu, pa vse do kriznih intervencij zaradi aktualne situacije ali dogodkov, in tudi osebne izzive v privatnem življenju.

Prav to je razlog, da pri coachingu po TRANSAKCIONALNI-metodi upoštevamo to prepletenost, povezanost in medsebojni vpliv poslovnega sistema z vsemi individualnimi osebnostnimi značilnostmi. 

Kaj je cilj coachinga in Transakcionalna svetovanja?

Cilj je klientom pomagati pri soustvarjanju delovnega okolja, kjer sta cenjena in negovana transparentnost in spoštovanje (skupnih) vrednot.

Po čem način coachinga, po Transakcionalni metodi, drugačen od drugih?

TRANSAKCIONALNA-metoda izhaja iz razumevanja dejstva, da je pripravljenost za in na spremembe bistven sestavni del odličnosti in uspeha. Pomemben je tako za posameznike, kot za kompleksne organizacije.

Namreč, le kdor zna ves čas in povsod upravljati s spremembami, je fleksibilen in ves čas išče rešitve. Tako je sposoben aktivno ustvarjati prihodnost zase in druge.

Končni cilj tega coachinga in Transakcionalnega modela je transformacija. “Transakcionalno” je mišljeno kot “Akcija – delovanje, ki presega (transcedentira) trenutne omejitve”.

Medtem, ko je evolucija zgolj prilagajanje na spremenjene pogoje v svetu, stopi trans-formacijski (pre-oblikovalni) proces precej korakov naprej.

Delamo z najbolj pomembnimi deli vsakega posameznika: s stališči,  z vrednotami in prepričanji. Naučimo vas ustvariti novo, bolj zadovoljno in uspešnejšo realnost.

Neodvisno od tega, ali se TRANSAKCIONALNO-metodo uporablja za coaching s klienti ali svetovanje v kompleksnih procesih sprememb (t.i. Change procesih), se s tem modelom coachinga in svetovanja ustvarja stabilen in varen  prostor, v katerem ustvarjamo intervencije in aktivnosti, ki so po meri naročnika.

Delujemo iz prakse in v praksi. Naši coachi in svetovalci spremljajo organizacije in ustanove različnih velikosti in panog, pa tudi posameznike na tematskih področjih, kot je vodenje in management sprememb, kot tudi osebnostni razvoj in razvoj potencialov

 

Vsebina coachinga in Transakcionalnega svetovanja

  • Prepoznavanje prednosti, slabosti, pomanjkljivosti in potencialov
  • Osebnostni razvojni coaching
  • Outplacement coaching
  • Coaching za vloge pozicijo v teamu
  • Učinkovito odločanje in obvladovanje kriznih situacij
  • Razreševanje konfliktov
  • Kako obvladovati nove, tudi krizne, situacije

Koliko časa traja coaching in Transakcionalno svetovanje

Individualni coaching:

izvaja se v sklopih po minimalno 2 pedagoški uri.

Skupinski coachingi, za skupine do 12 oseb:

se v sklopih po 4-6 pedagoških ur

Zagotovite si posvet s strokovnjakom!

»Pred 2 letoma sem hotel zapreti svoje podjetje. Posel ni več uspeval, bilo je brezupno. In na nekem seminarju sem srečal Silvestra Kmetiča, se z njim pogovarjal in v tem coaching pogovoru mi je dal veliko odličnih nasvetov. Nato sva se skupaj udeležila usposabljanja na katerem sva odlično sodelovala in nadaljevala s coaching procesom. Po 6 mesecih mi je v moje podjetju uspelo vedno bolj povečevati promet in po 1 letu sem potrojil svoj promet! Iz tega razloga vam lahko svetujem le, da če želite biti uspešni in delati s polno paro, pojdite k Silvestru, dogovorite se za srečanje z njim! Udeležite se njegovega seminarja in stvari se bodo odvile v vaš prid.«
Claude Arlen
Strasbourg

Prijava na usposabljanje